Norgescupen avgjort

Sørlandet Open 2020 ble en verdig avslutning på norgescupsesongen!

Morten Kristiansen, Evald Øwre og Sivert Moum Larsen i juniorklassen.

En revitalisert Eydehavn-bane ble en verdig arena for norgescupfinalen 2020. Det var kamp om flere sammenlagtplasseringer i de respektive klassene – det var kun i dameklassen det var avgjort før turneringa – her var Anniken Steen fra Hamar allerede vinner, men hun deltok ikke på Sørlandet Open. Det gjorde imidlertid Katarina Staalesen, som vant ganske kontrollert denne turneringa, foran legenden Lydie Hellgren. Linn Marita Eikrem tok tredjeplassen. Åtte spillere deltok i dameklassen denne gangen.

Lydie Hellgren, Katarina Staalesen og Linn Marita Eikrem.

Ny reprise
I åpen klasse ble det reprise for tredje gang i år. Langevåg-duoen Knut Håland og Øyvind Jarnes ble igjen nummer en og to i en norgescupturnering. Den eneste turneringa de to har «missa» i år var på hjemmebane i Sula da Peter Lunde vant. Resten av sesongen har tilhørt Håland og Jarnes som sammen har vunnet resten av turneringene. Håland vant denne gangen med ni kast foran Jarnes, 10 foran Lunde. Dermed vant også Håland tilbake sammenlagttrofeet for norgescupen foran nettopp Jarnes, som vant i fjor. Peter Lunde endte på tredjeplass også sammenlagt i årets sesong.

Knut Håland satte for øvrig det som kan bli norsk ratingrekord med sin runde på 14 under banepar i runde 1. Foreløpig PDGA-rating er på 1082 – Håkon Kveseth har rekorden med sin runde fra Sula Open i 2018 på 1084, mens Jarnes sin «pers» er på 1079 fra Memorial denne våren.

Øyvind Jarnes, Knut Håland og Peter Lunde fikk samme plassering i Sørlandet Open som sammenlagt i 2020-sesongen.

Tilsammen har Håland og Jarnes vunnet 10 av de 14 siste norgescupturneringene. Espen Møkkelgjerd, Ståle Stai Hakstad, Håkon Kveseth og Peter Lunde står med en seier hver de siste tre sesongene.

Øwre og Kristiansen i herlig duell
Evald Øwre og Morten Kristiansen har også tatt grovt for seg av førsteplassene i år. Disse to har vunnet absolutt alt som vinnes kan denne sesongen, og utkjempet igjen en heftig duell om seieren. Denne gangen ble det ikke avgjort før i finalen: Kristiansen bomma på begge OB-øyene i finalerunden, dermed kom Øwre tungt og tok både seieren i Sørlandet Open samt sammenlagtseieren for 2020. Vi gleder oss stort over fremgangen disse to og flere andre juniorer har vist denne sesongen. Totalt ni juniorer deltok på Sørlandet Open 2020.

Musikk i ørene på DJ Donsig
Også i grandmasterklassen var det spennende helt inn om seieren sammenlagt. Thomas DJ Donsig fra Ekeberg fikk plass i turneringa helt på tampen, og måtte vinne for å vinne sammenlagt. Noe han også gjorde, siden Ove Halseth ikke stilte til start. Dermed snek Donsig seg inn foran Ole Tom Eriksen både sammenlagt og i Sørlandet Open 2020.

Erik Hammer Staalesen hentet hjem seieren i masterklassen – han vant både turneringa og sammenlagtseieren. Men måtte kjempe tungt: Staalesen starta første runde fenomenalt med en av helgas beste runder, men blei nesten henta inn av Ronny Andersen og Egil Sætren – kun kastet bak var disse to utfordrerne etter 63 spilte hull!

PS! Neste store turnering her til lands er PCS Open allerede kommende helg, der det ligger småpene 30000 kroner i førstepremiepotten og en vanvittig bane og venter. Her sier arrangøren at det fremdeles er ledige plasser igjen.