Espen Møkkelgjerd vant Bergen Open

Årets første norgescup i Bergen er nå ferdig og det ble tilslutt en spennende avslutning. Espen Møkkelgjerd fra Stovner vant til slutt med bare et kast forran outsideren Anders N. Danielsen fra Ekeberg.

Spennende kamp om seieren

Espen åpnet litt under teten etter en relativt dårlig 2.runde på lørdag. Etter dette spilte han bare bedre og bedre og avsluttet med en meget god finale. Det ble en spennende finale hvor Espen hentet raskt inn de tre kastene som Anders lå forran og til slutt gikk han et kast forbi. Dermed innfridde Espen favorittstempelet og vant årets første norgescup. Vi gratulerer!

Anders Danielsen fra Ekeberg var den store gledelige overraskelsen denne turneringen siden han aldri har hevdet seg slik i en større turnering tidligere. Anders ledet turneringen etter både 3.runde og etter semifinalen etter å ha spilt en fantastisk 2.runde på 47 og en solid 3.runde og semifinale. Det er gledelig å se nye spillere som hevder seg i toppen av norgescupen. Vi gratulerer både Anders og Ekeberg med en kjempeprestasjon i Bergen!

Anders Haugen som vant i Bergen i 2010 spilte en fantastisk semifinale på 21 kast på 9 hull og sikret seg dermed finaleplass. Denne 9-hulls runden er blitt beregnet til en runderating på rekordhøye 1078!!! Haugen spilte ikke en like bra finale og havnet dermed til slutt på en 3.plass.

Jostein Håland fra Sula spilte veldig bra på lørdag med en meget sterk 2.runde på 48 og ledet hele turneringen etter første dag men som vanlig var han ikke like stabil gjennom hele turneringen og avsluttet med en middels semifinale og svak finale. Dermed ble det en 4.plass på arrangøren av Sula Open.

Sigrid klart best av jentene

Blant jentene var det Sigrid Sandum som dominerte turneringen hele veien og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Sigrid spilte best i samtlige runder og havnet tilslutt 18 kast forran Linda Wulff som kom på en god 2.plass. Det ble litt mer spennede om 3.plassen mellom Ewa Bergquist og Ragnhild Gryt. Ewa gikk såvidt forbi Ragnhild i finalen og fikk 3.plassen mens Ragnhild havnet på 4.plass. Hele 15 jenter var med på turneringen og det er kun 2 ganger tidligere vært flere deltagende jenter på en norgescup. Dette lover bra for jentemiljøet i 2011.

Kun tre juniorer deltok og vinneren ble Markus Myrrusten fra Sula. Masters ble vunnet av Luis Garcia på hjemmebane. Klassen Viderekommen ble vunnet av Frode Myklebust og Eivind Mosland. Nybegynnerklassen ble vunnet av Fredrik Christensen. Vi gratulerer alle vinnerne.

Neste norgescup er i Arendal 25-26.juni. Her er det 144 plasser og det ser ut til at det kan bli fullt hus. Meld dere på nå for å sikre dere plass.