Dobbel norsk i Danmark!

Håkon Kveseth vant og Knut Håland ble nummer to i Kokkedal Open.

Håkon Kveseth vant med god margin i Danmark. Hans første Europacupseier.

Frisbeegolf.no kan ikke huske sist en nordmann vant en turnering av denne størrelsen i den gjeveste herreklassen – må vi tilbake til Møkkelgjerds EM-seier i 2003? Eller samme manns førsteplass i Sula Open 2010?

Håkon Kveseth gikk altså bogeyfritt gjennom hele turneringa, fikk en snittrating på rundt 1040 og vant til slutt med sju kast foran Knut V. Håland som var den eneste som hadde en slags los på Kveseth helt til han tapte tre kast på det nest siste hullet i runde 3. De to nordmennene har vært i ledelsen gjennom hele turneringa og virkelig satt Norge på diskgolfkartet igjen med strålende og offensiv golf. To svensker, Henrik Hagman og Kristian Bengtsson, tok de neste plassene bak våre spillere.

Øyvind Jarnes var også helt i teten i starten av turneringa, fikk det lit tyngre men nådde også finalen og ble til slutt nummer 10. På plassen bak hjemmefavoritt K. J. Nybø.

De andre klassene
Som om ikke det var nok ble legenden Lydie Hellgren vinner av masterdame-klassen. Hun vant med hele 13 kast. En av mange seire for Lydie de siste 20 åra. Odne Lyngstad ble nummer sju i mesterklassen, og Anniken Steen nummer fem i dameklassen, med Trine Haugen på plassen bak.

I MA1 fikk vi hele tre spillere med i finalen: Truls T. Johansen, Magnus Moseng og Nikolai Vølstad. Der førstnevnte endte på en finfin 3.plass!

Vi gratulerer våre spillere med innsatsen – Norge er godt plassert på diskgolfkartet i Europa!