Dan Johansson vant knepent i Hamar Open

Denne helgen ble årets fjerde Norgescup spilt på Hamar. Det ble en meget spennende finale i Open mellom svenske Dan Johansson og Anders Nødland Danielsen fra Ekeberg som til slutt måtte spille 3 ekstra hull i sudden death før Dan kunne kåres som vinner. Sigrid Ballo Sandum vant dameklassen etter en veldig god førsterunde og finalerunde.

Anders og Dan kjempet i toppen.

Det var Dan som startet ledelsen etter 1.runde (50) men Anders tok igjen med turneringens beste  runderesultat i 2.runde (47) og 3.runde (49) og eneste spiller som kom ned på 40-tallet i turneringen. De to skilte seg tidlig ut fra resten av feltet og fikk et godt forsprang. Anders Ledet med 2 kast før semifinalen, men dette ble redusert til 1 kast før finalen. I løpet av en veldig spennende finale vekslet ledelsen frem og tilbake mellom de to og etter de 9 finalehullene sto det helt likt mellom Dan og Anders. Dermed måtte det omspill til for å kåre vinneren. Begge spilte birdie på de korte hullene 14 og 4 men så på den lange hull 5 fikk Anders en litt ugunstig plassering på driven og dermed et vanskelig hyzer-innspill som desverre ikke nådde helt rundt buskene. Den påfølgende putten på ca 10m i oppoverbakke og halveis inni busken holdt ikke inn og Dan’s solide Par holdt dermed til seier. Dan spilte forøvrig meget jevnt hele turneringen med runderesultatene 50-50-50-25-25. Andre Johnsen fra Skien tok 3.plassen etter å ha spilt seg opp i ledergruppa rett før finalen med en god semifinale. Det samme gjorde Thomas Finborud fra Stovner som til slutt kom på 4.plass.

Dette sa finalistene rett etter finalen:
Thomas: – Jeg er veldig happy med finaleplass men starta ræva på OB øya med 6 kast og måtte jage. Jeg synes det er gøy å være tilbake på Hamar, hvor jeg har spilt mye i mine yngre år.
Andre: – Veldig morsomt, gøy med finale. Happy med å være tilbake etter en måned med skade. Skulderskaden har gjort sommeren kjedelig, men med god hjelp ser det ut som det har funka. Superturnering, knall vær og kommer gjerne igjen.
Anders: – Fornøyd med helgen. Synd å tape men Dan er en maskin. Han fortjente å vinne. Fet turnering, banen passer meg bra. Håper det blir NorgesCup her igjen. Behagelig bane, lett å rusle rundt i parken. Neste gang tar jeg det…
Dan: – Jeg syntes det ble en jevn og spennende finale, men er selvfølgelig glad jeg vant. Flott turnering, været har vært perfect, kun noen dråper helt på slutten av finalen. Man bor tett på banen. Hyggelige spillere, rett og slett en flott helg.
Vi gratulerer Dan, som sier han kommer tilbake.

Både semifinalen til ledergruppa og finalen ble forøvrig filmet og vil bli ferdig redigert om noen uker og lagt fram her på frisbeegolf.no.

Sigrid vant dameklassen

Sigrid Ballo Sandum fra Trondheim startet med en knallrunde på 59 lørdag morgen som hadde plassert henne på 29.plass i Open (av totalt 57)! Hun ledet allerede da 8 kast på Linda Wulff og Trude Simensen fra Stovner som var hennes sterkeste konkurrenter gjennom hele turneringen. Men etter en dårlig 2.runde av Sigrid på 71 mistet hun forspranget til Linda som da tok over ledelsen. Det ble en jevn kamp mellom Sigrid og Linda med Trude hengende like bak med bare noen få kast helt fram til finalen. Der ble det ganske tidlig klart hvem som var best i Hamar. Sigrid dro ifra de andre fra andre hull i finalen og dominerte resten av runden med bl.a. to birdier og endte på Par. Det ble mer spennende om 2.plassen hvor Linda ledet med 3 kast på Trude før finalen men ble hentet inn av Trude ila de 4 første hullene. Trude lå da et kast forran Linda før OB-øya. Der gikk Trude på en smell (6) med mange putteforsøk som ikke satt og dermed rykket Linda ifra og tok 2.plassen med god margin. Abbi Nilsen fra Bærum tok 4.plassen, 12 kast bak Trude.

Jonathans første NC-seier i Master

Jonathan Gewirtz fra Bærum vant sin første NC i mastersklassen forran Luis Garcia del Moral fra Stormkast og Torlev Guntvedt fra Hamar. Det var en gjevn kamp om seieren hvor Luis ledet med bare et kast før finalen hvor Jonathan tok igjen og vant med et kast forran Luis. Torleiv tok 3.plassen bare to kast bak Luis.

Vellykket arrangement

Alt gikk knirkefritt og mange ga arrangørene fra Muselunden og Hamar skryt for en godt gjennomført turnering. Banen var i meget god stand, tidsplanen ble holdt, resultater kom fortløpende og turneringsbasen var i kort avstand fra banen. Spillerpakken som ble delt ut ved registrering besto av en hals og en disk fra svenske Latitude64 med turneringslogoen trykt på. Man kunne velge mellom Pure (putter), Pain (overstabil midrange), Core (midrange) og 150class Diamond (understabil driver).

Banen

Det var en fin bane med kortklipte fairwayer og god merking med både teesigns og «next tee»-skilter. Banen på Hamar har nok aldri vist seg fram bedre enn under denne helgen. Likevel var det en relativt enkel bane som ikke skilte så mye. Mange av hullene var på store åpne gressområder og relativt snille OB-linjer. Mange hull som ikke hadde OB-linjer kunne med fordel hatt dette både for å lage mer press (skille mer) og for å skjerme hullene fra hverandre.

Dopingkontroll

Under runde 2 på lørdag dukket det opp en person som fulgte med 2.pulja i open hele runden. Han viste seg til slutt å være dopingkontrollør og tok da tester av alle spillerne i de to beste gruppene. Det ble tatt urinprøver og fylt ut skjemaer. Hvis det blir gjort funn av ulovlige stoffer i prøvene vil dette foreligge om ca en måned. Dette har også skjedd en gang tidligere i norsk frisbeegolf under Norgescup i Tønsberg for noen år siden. Vi får se på dette som en anerkjennelse av sporten fra idrettsforbundet.

Frank Wulff 99 3

Hvis vi allerede nå stryker den dårligste turneringen er det Anders Danielsen som ligger best an med 135 poeng forran Espen (130) og Anders Haugen (123). Denne kampen er altså helt åpen og vil bli avgjort i Skien. Kampen om sammenlagtseieren vil stå mellom disse tre hvis ikke alle tre spiller svært dårlig.

Resultater, Bilder, Twitter-logg m.m.

Resultater ligger ute på Resultatservice og med runderating på PDGA (kommer onsdag)

Se bilder fra helgen på frisbeegolf.nos picasa-album. Her kommer det mer etterhvert. Hvis du har bilder fra helgen så kan du kontakte oss for hvordan du også kan legge til bilder i samme album.

Det ble tvitret status, bilder og resultater på Twitter under hele turneringen. I tilleg ble Dame-finalen og Open-finalen tvitret live kast for kast, hull for hull på Søndag. Vi anbefaler alle å lese den meget underholdende og detaljrike tvitringen fra Open-finalen.

Se også artikkel i Hamar Arbeiderblad på søndag om turneringen med bilde og video.

Pål Nymann har allerede lagt ut en liten video fra turneringen. Se den her

Stovner dominerte SCF

På fredag ble det arrangert en Self-Caught-Flight konkurranse på sletta ved frisbeegolfbanen. Det var 24 deltagere som var med deriblant 5 jenter. Noen var gamle og erfarne mens andre prøvde SCF for aller første gang. Det var tydelig at de gamle gutta fortsatt behersket kunsten med å legge opp disken mot vinden slik at den flatet ut og kom sidelengs tilbake igjen. Men selv om kasteteknikken fortsatt satt bra var det ikke like spenstige føtter som skulle ta igjen disken for enkelte av ringrevene. Likevel var det gamlegutta fra Stovner som dominerte resultatlista med Frank, Espen, Olav og Hassimuss. Frank løp lengst i TRC med hele 60 meter og Espen hadde best til i MTA med 9,7 sek. Frank vant likevel sammenlagt med sin 8,5 sekunders MTA. Flere andre spillere gjorde det veldig bra i MTA men klarte ingen mottak i TRC etterpå og havnet dermed et stykke ned på lista. Av jentene var det Abbi Nilssen som var desisert best med 5,0 sekunder + 16,88 meter. Hun brukte forøvrig en ultimate-disk på de fleste kastene sine. Denne kunkurransen var en stor suksess og mange ble fasinert og underholdt av denne spesielle frisbee-grenen. Vi får nok se mer SCF i tiden framover.