Amerikansk dominans i Tali Open

Denne helgen ble årets 6. eurotour spilt i Helsinki i Finland under den tradisjonsrike turneringen Tali Open. Turneringen var en A-tier og tiltrekker seg mange av verdens beste spillere fra USA. Både Open- og Dameklassen ble dominert av amerikanerne og det var Paul McBeth som vant Openklassen mens Valarie Jenkins vant dameklassen. Norske Anders Danielsen gjorde en god innsats og kom på en 26.plass.

Amerikansk dominans

Amerikanerne hadde 9 spillere blant de 11 beste i Open. Paul McBeth vant til slutt med fire kast forran Cale Leiviska og syv kast forran Nikko Locastro som for tiden er ranket nr.1 i verden. Han hadde også turneringens to beste runder med 51 kast (-9) på andre og tredje runde som ga en runderating på hhv 1076 og 1071. Paul McBeth er bare 21 år og en fremadstormende amerikansk spiller som er på vei oppover. Han vant også den prestigetunge turneringen The Memorial tidligere i år.

Nesten norsk finaleplass

Norge stilte med fire spillere: Anders Danielsen, Magnus Petersen, Gunnar Aasbø og Ståle Hakstad. Anders fra Ekeberg holdt faktisk godt følge med både Paul Ulibarry og David Feldberg etter de to første rundene og lå da bare hhv 1 og 2 kast bak de to amerikanske verdensstjernene. Runde 3 ble desverre litt tyngre for Anders med en dårlig start på runden og havnet til slutt på 26.plass etter tre runder med 191 kast (+11). Han var bare 3 kast unna en finaleplass med de 24 beste hvor cutten ble 188. Anders fikk derimot en pengepremie på $113 siden han var blant topp 32 og fikk et lite løft på ratingen sin. Ståle havnet på 50.plass med 204 kast, Magnus på 52.plass med 205 kast og Gunnar på 82.plass med 224 kast. Ekebergspillerne tvitret flittig underveis i turneringen som du kan lese her: @Finland_tour

Anders Danielsen putter til en birdie på hull 10 på runde 2. Foto: @Finland_tour på twitter

Sverige og Danmark stilte desverre ikke med sine aller beste spillere som Markus, Jesper og Karl Johan, men det var mange andre gode spillere med fra Finland, Frankrike og Tyskland. Det blir flere skandinaviske toppspiillere med i European Open i Finland førstkommende helg. Da stiller også Norge med hele 10 spillere, bl.a. Espen, Thomas, Daniel og Olav fra Stovner og Andre fra Skien. Anders, Magnus og Ståle drar også rett fra Tali Open og Helsinki til Nokia for å fortsette sin finlandsturné. Vi følger spent med på videre tvitring derfra…

Resultater

Fullstendige resultater ligger ute på turneringens hjemmeside og med runderating på PDGA