Tidenes runder av nordmenn!

Endelig er tiden inne – tiden for å presentere de beste ratede frisbeerunder gjennomført av norske spillere i løpet av de tre siste årene. Har du lurt på hvem som har de best ratede rundene i landet? Frisbeegolf.no har svaret. 

Petersen topper

Magnus Petersen troner øverst på den ærefulle lista med sin legendariske andrerunde under Sula Open i 2010. Runden ble ratet til svimlende 1065! På plassen bak finner vi Andreas Askelands tredjerunde under NM i Skien 2011. Etter en tung innledende runde i NM la Askeland det hele bak seg og knallet til med to særdeles gode runder, hvor den siste ble ratet til hele 1059. På tredjeplass finner vi en runde som er fersk av året: Carlos Rios majestetiske avslutningsrunde i EM i Colchester ble belønnet med en runde-rating på 1057. Det var kun årets europamester, Simon Lizotte, som klarte å varte opp med en bedre runde under årets europamesterskap.

Seks over 1050

Tidenes fjerde beste runde ble spilt under noe mindre fasjonable omstendigheter i Skien. Skiens store sønn Andre Johnsen våknet virkelig til liv på andrerunden under KystTouren i 2011 og avsluttet med en 1056-runde!

På femteplass finner vi igjen Carlos Rio som leverte en andrerunde av ypperste kvalitet under Ekeberg Open i 2011. Ingen av konkurrentene klarte å henge med på Carlos-runden som ble ratet til 1055. På sjetteplass, og siste runde over 1050, finner vi Espen Møkkelgjerd. Etter en noe laber førsterunde under Oslo Open viste Espen virkelig frem sitt ypperste spill på andrerunden og ble belønnet med en runde-rating på 1051.

Fra 800 til 1000…

På syvendeplass finner vi atter igjen Carlos Rio, og han har dermed spilt tre av de syv beste rundene på lista! Hans siste runde på topp 10 er hentet fra avslutningsdagen under NM i Skien 2011, hvor han spilte en 1049-runde og ga Andre Johnsen kamp til døra om Kongepokalen. Som relativt fersk frisbeespiller med rating på 894 fornektet ikke Marius Christensen seg under Skien Open 2010 hvor han spilte en makeløs andrerunde på 1047!

På delt åttendeplass sammen med Christensen finner vi finteknikeren Thomas Finboruds glitrende førsterunde i samme turnering – en turnering hvor han forøvrig slo den høyt ratede danske spilleren Karl Johan Nybo.

Sølve Andre Hatlen og Andre Johnsen deler 10. plassen. Hatlen satte alle på plass med sin 1045-runde under Tiga Open i 2011, mens Andre Johnsen avsluttet EM i 2010 med en glitrende 1045-runde.

Se lista under for øvrige runder på 1030 i rating eller mer.

 

Konklusjon: Jakter du runder på 1030 og oppover? Dra til Skien, styr unna Arendal!

PS! Frisbeegolf.no satser på å holde denne lista oppdatert – så spiller du en runde med over 1030 i rating sender du beskjed til 1030ellerbedre@hotmail.no

 

 

8 hendelser på “Tidenes runder av nordmenn!”

  1. Flott jobba, Thor! Artig stoff dette her – særlig hvis vi ( altså du) klarer å holde oversikten i åra som kommer.

  2. For å begrense detektivarbeidet tok jeg for meg de tre siste sesongene, så tittelen «Tidenenes runder» må anses som tabloidisk grep for å vekke interessen. Fint hvis dere som har spilt i en del år sender info om runder dere har spilt på 1030 eller høyere i tiden før 2010. Send til: 1030ellerbedre@hotmail.no
    Da vil det nok med tiden dukke opp en artikkel som også tar høyde for at det ble spilt gode frisbeerunder i tiden før 2010.

  3. Bra Espen! Slik info jakter vi på. Nå har Thor merket seg dette og så følger vi opp med en komplett liste etter hvert.

  4. Takk Groa og Magnus! Forventer at discgolfgutta dukker opp på den lista i løpet av 2013:-)

Stengt for kommentarer.

Skroll til toppen