Sula neste stopp

sulaopen2015-bannerFørstkommende helg 13. og 14.juni er det klart for tradisjonsrike Sula Open som er årets Norgescup nr.3. Tradisjonsrikt har det etter hvert blitt – dette er nemlig 10.sesong på rad Sula Open arrangeres – så her har vi et vaskekte 10-årsjubileum! Spillerfeltet er fullt og 90 av Norges beste spillere skal begi seg ut på Norges lengste og tøffeste 18-hullsbane. Les videre ->
Hurtiglinker: Resultater DSN – Resultater PDGAHjemmeside – Livestream

Tidenes bane

Banen det skal spilles på i år har par på 63 (18-hull), og vil være den mest komplette og velstelte banen i Sula Opens historie. Sula-banen har vanligvis 22 hull – men kun 18 av hullene vil spilles på under årets turnering. Arrangøren vil nummerere hullene fra 1-18 for å unngå misforståelser. I forhold til banen i 2013 og 2014 er det noen endringer – blant annet et helt nytt og teknisk/taktisk krevende par 4-hull på knappe 110 meter. ( Hull 12 i turneringen). Dette hullet kommer midt i den tøffeste delen av banen, og midt i sløyfa som vil spilles i semifinalen for åpen klasse (hull 7-15). I tillegg blir det en OB-øy på hull 15 (På neset), samt små justeringer på Møkkis-hullet (hull 6), over brua (hull 16) samt på hull 9 (justert kurvplassering pluss strengere OB-linjer).

Banen har en totallengde på 2259 meter som gir et snitt på 125,5 meter – det er landets klart lengste diskgolfbane.

Favorittene

Espen Møkkelgjerd trives godt i Sula, og står med hele fire seire (2006-2008 pluss 2010). Avery Jenkins har vunnet to ganger (2012-2013), mens Christian Sandstrøm (2011), Jostein Håland (2009) og Anders Nødland Danielsen (2014) har en seier hver. Møkkelgjerd og Danielsen blir naturlige favoritter sammen med Andre Johnsen som har vunnet årets to første norgescupturneringer – tar han en sjelden trippel? Johnsen har imidlertid aldri helt fått det til i Sula – men denne gangen? Daniel Myrrusten tar vi også med – han er på hjemmebane og har levert stabilt spill i år. Anders Daniel Haugen og Ståle Hakstad plasserer vi i outsiderposisjonen denne gangen – men når som helst slår de til og vinner en ny norgescup!

I dameklassen blir det nok en kamp mellom Sigrid Sandum og Lydie Hellgren igjen, mens vi tror og mener at regjerende norgesmester Per Magne Juliebø stikker av med seieren i masterklassen. Men hard kamp blir det her – først og fremst kanskje av Thomas Finborud.

Juniorklassen er rekordtøff med en rekke norgesmestere på utkastfeltet: Øyvind Jarnes og Markus Myrrusten ( comeback) har til sammen en rad med NM-titler både individuelt og i pargolf-NM, og spiller i tillegg på hjemmebane. Men Skien stiller med Peter Lunde og Jonas Petersen, mens den gode Hamar-spilleren Kasper Skovly som gav Øyvind tøff kamp i Oslo Open, også må regnes med. Marcus Jorde må selvsagt nevnes – også har arrangørklubben flere spennende juniorer i Marius Blindheim og nykommer Sturla Stadsnes – sistnevnte meget spennende og et nytt bekjentskap for de aller fleste i norgescupsammenheng. Fellesnevneren for alle de gode juniorene er at de kaster virkelig langt – noe som absolutt kan være en fordel på denne banen.

Yngre junior har bare tre spillere – alle fra Langevåg. Her er Knut Håland en naturlig favoritt. Mens grandmaster har fire spillere – her holder vi Terje Rørmark som klar favoritt.

Intervjuet

Vi har tatt en prat med arrangør Jostein Håland i forkant av turneringen.
– Hva er dine tanker om årets turnering?
– Vel. Vi har 10-årsjubileum og ønsker å presentere banen fra sin aller beste side. Banen er for oss det vi legger aller, aller mest vekt på. Vi legger virkelig sjel og ånd i at banen skal være av toppklasse med bare gode hull, kort gress, gode utkastfelt, godt markert og godt skiltet. For oss er banen 95 prosent av en turnering og det vi virkelig prioriterer. Vi håper at dette blir satt pris på og lagt merke til. I tillegg har vi som alltid god mat og et klubbhus i verdensklasse. I sum skal dette bli en turnering man skal glede seg til – og forhåpentligvis sitte igjen med gode tanker etter.
– Hva kan du si om banen?
– Den er vår beste noensinne. Enkelt og greit. Ikke bare når det gjelder at den er velstelt, men rent golfmessig. Med det mener jeg at man må bruke hodet, være stø på labben, vurdere risiko opp i mot gevinst samt unngå for mange feil på kritiske hull – som det er en del av. Her er absolutt ingen hull man kan slappe av på – vi har endret litt layouten og spesielt gleder jeg meg til OB-øya på hull 15 – den kan bli helt, helt avgjørende for hvem som vinner til slutt: den minner veldig om en miks av de to OB-øyene på Stovner – en kort utgave av hull 15 på Stovner- banen kan man kanskje si – bortsett fra at vi har vann rundt istedenfor gress…
– Hva tror du en vinnerrunde vil ligge på?
– I åpen klasse tror jeg vi vil se de beste rundene på 57-58 kast. Ikke bedre enn det. Det vil være meget, meget bra. I snitt tror jeg at rett under banens par vil være nok til å kjempe om edelt metall.
– Noen spesielle overraskelser å by på?
– Ja, det tror jeg vi vil ha. Vi jobber med noe helt, helt spesielt og håper virkelig å få det til. I tillegg vil vi på lørdagskvelden fyre opp grillene på terrassen – og i den anledning ha en ganske artig og litt spesiell « ace-konkurranse» fra terrassen på klubbhuset der alle får to forsøk hver. I tillegg har vi som kjent en massiv ace/CTP-pott på nærmere 4000 kroner som deltagerne selv har betalt inn. Vi gleder oss – og håper at været blir som det var under NM i fjor, sier Håland.

Skroll til toppen