Oslo Amatør Open 2016 – Norges første amatørturnering

Vinnerne av Oslo Amatør Open 2016, Eirin Korvald og Fredrik Runsjø sammen med TD Jon Henry Marthinsen

Det var duket for en historisk begivenhet på Stovner DiscGolfPark, da Stovner Frisbeeklubb inviterte til Oslo Amatør Open 2016 lørdag 30. april. Dette er den første rendyrkede turneringen for amatører i Norge, og ble spillt i meget tøffe forhold. Etter en spennende finale måtte det omspill i dameklassen som Eirin Korvald til slutt vant, mens Fredrik Runsjø gikk sitt livs runde på 18 hullsbanen og sikret en solid seier i herreklassen.

Det var i år ikke planlagt noen Norgescup i Oslo, og dermed var det åpent for et større arrangement på Stovner. Med et nytt syn på turneringsformatet tok Jørn Idar Kvig, kjent også her fra frisbeegolf.no, initiativ til en turnering kun for amatører. Med restriksjoner på PDGA rating og seiere i ukesgolfer var turneringen myntet mot de som ikke er i norgestoppen, et konsept som hittil ikke har vært gjort i Norge.

Målet mitt med denne turneringen var å lage en proffesjonell turnering for de som ikke er proffesjonelle, som en inspirasjon og kanskje et springbrett for å kunne satse litt mer. Rett og slett gi det som er majoriteten av norske spillere muligheten til å konkurrere mot andre på eget nivå, noe som ble fratatt dem når det ble besluttet om å droppe amatørklassen i Norgescupen. Det har selvfølgelig skapt litt diskusjon noe som også var målet, og jeg håper det kan være en inspirasjon til andre klubber og byer om å gjøre det samme. Rekruteringen kommer tross alt til amatørklassen, ikke proklassen.

Stovner FrisbeeklubbArrangøren var nok ikke helt fornøyde med været, da det falt tung snø natt til lørdag. Det var regn og kaldt gjennom hele turneringen, uten at dette satte veldig store dempere på deltagerne. Banen var lett modifisert før turneringen, og det var det veldig imponerende kasting av de 72 deltagende. Første runde gikk på 18 hullsbanen kjent fra Oslo Open, mens andre runde gikk på den nye 9 hulls juniorbanen på Stovner.

Etter en vanvittig første runde i herreklassen på -6, gikk Fredrik Runsjø fra Stovner Frisbeeklubb inn i finalerunden med en meget komfortabel ledelse. Ledelsen beholdt han og ble dermed vinner i herreklassen, foran Roar Hoffshagen som kastet en meget solid -6 runde i finalen og snek seg foran Jørn Idar Kvig, begge fra Stovner Frisbeeklubb.

I damefinalen var det Eirin Korvald fra Muselunden Frisbeeklubb og Caroline Guldahl fra Stovner Frisbeeklubb som endte på lik score etter 27 spilte hull, og måtte gå til sudden death på hull 9 fra finale runden. Etter en uheldig drive fra Caroline som endte i en tett busk, var det Eirin som dro av med seieren i dameklassen foran Caroline, mens Marthe Nicolaysen fra Bodø Frisbeeklubb endte på tredjeplass til slutt.

Turneringsleder for Oslo Amatør Open 2016 var Jon Henry Marthinsen, som også har arrangert Oslo Open og Stovnerputten i en årrekke. Han var var ikke i tvil om at dette er et arrangement som kan være en viktig rettningsviser for utviklingen av sporten.

Stovner Frisbeeklubb har de siste årene arrangert Norgescuper på Stovner i tett samarbeid med Ekeberg og Muselunden, en troika som har løftet arrangementene til nye høyder! Nå var det på tide at de nye og ikke fullt så etablerte utøverne får en lignende opplevelse og for oss er det nok et steg i riktig retning i å være innovative og fremoverlente i utviklingen av diskgolf i Norge!