Norsk håp for kvalifisering til USDGC

Ståle Stai Hakstad EM 2016Denne uken starter United States Disc Golf Championship 2016 i Rock Hill, South Carolina. Dit har to nordmenn reist for å håpe å spille med de beste i verden, og i dag er det spesielt spennende for Ståle Stai Hakstad som skal konkurrere om en plass blant verdenseliten. Denne helgen har han sammen med Norgesmesteren Håkon Kveseth imponert i USDGC Doubles, med hot round og aceing over en lav sko.

Mens Håkon allerede har plass i mesterskapet, mens Ståle håper å sikre seg plass under Mandags Kvalifiseringen der han må måle krefter med blant annet Paul Ulibarri. De to har allerede truffet hverandre denne helgen, da de gikk sammen i USDGC Doubles turneringen. Ståle og Håkon hadde best runde i kvalifiseringen sammen med Paul og Jeremy Koling, og gikk første runde sammen. Etter første runde lå de på fjerdeplass etter en litt nervøs start, mens etter runde to lå de på 12. plass. Dette til tross for at Håkon slet med feber, som så ut til å ignorere det da han acet hull 3 på Winthrop Gold foran folk som KJ Nybø og Gregg Barsby. Med andre ord god stemning før dagens kvalifisering til Ståle, som gleder seg til å kjempe for å få være med i sin andre USDGC på rad.

Det er fett å se at de har justert Winthrop slik at den har blitt litt lettere for de som kaster veldig lang, det kommer til å bli spektakulært for tilskuere i år. Dette er den beste plassen å være i verden akkurat nå.
– Ståle Stai Hakstad

Ståle ble kjendis under fjorårets USDGC da han acet hull 14, med en fantastisk skip. Han har også spilt veldig solid gjennom hele sesongen, og vant PCS Open etter at han tok en solid andreplass i NM 2016. Vi krysser fingrene for at Ståle haler i land en plass til ukens USDGC, og at vi får se to nordmenn i feltet.