Norge herjet i Sverige

Norgeseliten stakk av med halvparten av pall-plassene under Jærva Open utenfor Stockholm denne helga.

Klassiske Jærva discgolfpark var åstedet for årets andre Euro Pro Tour-turnering, som samlet stort sett det som finnes av toppspillere i Europa før første gang siden EM i fjor høst. Og både i herre-og dameklassen ble det edelt metall, dollar inn på konto og fine diplomer.

Seier til Håland
Knut Valen Håland tok karrierens største triumf så langt. Før finalen hadde den finske europamesteren Anttila og Håland en luke ned til Håkon Kveseth på fire kast, med Øyvind Jarnes like bak der igjen i andregruppa. Etter en sterk finale på ni under banens par ratet til 1053, vant Håland med to kast. 22-åringen var som eneste spiller bogeyfri gjennom hele turneringen, og kunne trikse inn seieren på hull 18.

Kveseth med banerekord – Jarnes på pallen
En av de store samtaleemnene var Kveseth sin andre runde. Etter en treig start på den første runden befant NM-vinneren fra 2016 seg langt nede på noen og 60.plass – men en av tidenes beste runder spilt av en norsk spiller brakte Solør-spilleren opp til ledergruppa før finalerunden. Banerekord med 11 under par er det ikke lett å gjenta! Kveseth, som var siste nordmann som vant en europacupturnering, tilbake i 2019, endte til slutt på femteplass etter en finalerunde med for mange feil.

Da er det godt å ha flere nordmenn å stole på; Øyvind Jarnes spilte i ledergruppa i runde 2, fikk det tungt da, men kom tilbake og tok tredjeplassen etter en sterk sisterunde. Han hadde en kort putt for å havne på tredjeplass for seg selv, men måtte dele den med svensken Emenuel Bengts fra Sverige.

Tattar best – Steen solid
Anniken Steen var rangert som den fjerde beste spilleren før turneringa, og var med i teten hele veien, og endte til slutt på en aldeles respektabel tredjeplass – vant gjorde verdensener Kristin Tattar, som med en god sisterunde distanserte svenske Bjørlycke. Steen var aldri helt med i kampen om en seier, men hadde god kontroll på tredjeplassen selv med en noe svak sisterunde.