Nå vil vi til Sverige

Til helgen er det klart for årets tredje norgescuprunde – i Sverige!

Banen og arrangøren.
Banen er den beste banen det spilles norgescup på – som det var det i fjorårets sesong. Det er nemlig praktanlegget Ale discgolfcenter utenfor Gøteborg vi snakker om, men i år skal det kun spilles på den hvite banen som er en fullverdig, internasjonal klassebane med par på 63. Det betyr mange drøye hull, et svært krevende skogsparti i starten og generelt en bane der mye dramatikk vil skje – spesielt på de åtte første hula.

Simon Lizotte har banerekorden på 51 kast – det vil vi IKKE se denne helgen. I fjor vant Kristian Bengtsson norgescupen på Ale med runder på 57 og 61 – og omtrent der vil det ligge også i år.

Caddybok her: https://www.discgolfcenter.se/banor/vit/
Film fra 2018 her: https://youtu.be/5_mjDxCoFV4?list=PL8lRTW6QFy_HC449bcaFIVhitOn7ASKHY

Det er Hans Gunnar Jensen fra Nidaros diskgolfklubb som er helgens TD – godt assistert av Leiv Aspen og Ingar B. Sandum. Og han har kontroll
– Vi kommer jo til dekket bord her til en ferdig bane, og jeg mener vi har alt under kontroll. Så vidt jeg har fått med meg er det ingen endringer på banen sammenliknet med i fjor. Dette er min første turnering som TD, og jeg hadde aldri klart det uten Leiv og Ingar. Vi har scorekort og egen caddybok klar, og jeg tror dette skal gå fint, sier Jensen.

Favoritter og outsidere

Norgescupleder Øyvind Jarnes er i våre øyne den største favoritten sammen med Håkon Kveseth, Peter Lunde og Knut Valen Håland. Lunde sesongdebuterer i Ale, mens de andre allerede er i godt turneringsdriv. Jarnes hadde vunnet her i fjor også om han slapp å spille på den gule banen – det vil si han «vant» de to ordinære rundene som ble spilt på den hvite banen for å være helt presis.
– Jeg er i god form nå, men om jeg er favoritt er vanskelig å si. Det er mange gode spillere med, sier Jarnes til frisbeegolf.no.

Jarnes kom til Ale allerede på onsdag, og vil i kjent stil forberede seg grundig – det er ingen hemmelighet at Jarnes går for å vinne norgescupen sammenlagt i år, og så langt har han en tredje-og en førsteplass.

Blant outsiderne finner vi mange av de vanlige «gutta» som Andreas Havnegjerde, svensken Josef Berg ( se opp for han!), Sindre Roar Fosse, Lars Somby som rapporteres å være i voldsom form, samt Sølve Hatlen og Vegar Åge Larsen – for å nevne noen.

De andre klassene
I fjor var det med 14 damer på Ale – nå er det kun fire. Dette blir en kamp mellom Lykke Sandvik og Katarina Staalesen, der vi holder Sandvik som en ganske klar favoritt.

Masterklassen er som vanlig vanskelig å forstå seg på – kan Sivert Øveraas vinne sin tredje strake da? Roger Neskvern, Odne Lyngstad og Erik Hammer Staalesen er de andre som vil være der oppe.

Grandmasterklassen blir en duell mellom Knut Hummelvoll og Egil Sætren – der vi tror Sætren vinner.

Livescore her: https://discgolfmetrix.com/873674&view=registration&sort_name=pdga_rating&sort_order=desc

Skroll til toppen