Molde Open – det ukjente wildcardet

Denne helgen er det duket for årets første Norgescup, en turnering som i årets Norgescup er den største ukjente i årets terminliste. Molde Open vil være den første Norgescup som spilles på en golfbane, en midlertidig bane satt opp av arrangør Trondheim Frisbeeklubb. I tillegg vil Molde Open fungere som kvalifisering til EM for majoriteten av plassene Norge har fått tildelt, med andre ord ligger alt til rette for å se noen uventede og spennende resultater.

Hvem, hva, hvor

Dette er den første store norske turneringen, og mange av de forventede storfavorittene har enda ikke stått på teepad i konkurranse denne sesongen. Dutch Open har tradisjonelt vært en sesongåpner for mange av de norske spillerne, sammen med Spain Open. Men i år har det vært litt tregere, som gjør at det er vanskelig å vite hvor formen ligger for feltet.

Fjorårets NC vinner Ståle Stai Hakstad har så langt kun spilt Trønder Tour Stokkan, til en tredje plass litt under rating. Men Ståle er alltid noen man kan forvente å finne i toppen, og med hjemmebane i vindfulle Kristiansund, er han vant til åpne landskap med god trekk som man kan forvente på en åpen golfbane. Selv om Øyvind Jarnes ikke har fått spilt turneringer i år, så har været på Møre vært fantastisk og banemester på Sula har hatt mange gode måneder å trene på. Øyvind er også en av de med mest distanse i feltet, noe som absolutt vil være en fordel på denne 2673 meter lange banen.

Videre nedover feltet er det tett med kandidater, som kan være med å blande seg inn i teten. Espen Møkkelgjerd hadde en solid comeback sesong i fjor etter ryggskaden, og selv uten pall plass i NC i fjor endte han på tredje i NM og er alltid et navn å regne med. Sulakongen Jostein Håland er også en som har kunnet nytte godt av en lang og fin vår, men med så lang bane så spørs det om Jostein kommer til kort mot et par av de spillerne som kaster langt. I så måte kan man kanskje heller se til Håland jr, Knut, som tar steget for fullt inn i Open denne sesongen. Etter en dominerende oppvisning i junior i fjor er det nok på tide å få utfordre seg, så blir det spennende om han har samme utvikling som Jonas Pettersen har hatt da han gikk opp.

Dark horse vil artikkelforfatter trekke frem blant annet Niklas Eriksson. Niklas leverte meget sterkt under EuroTouren Dutch Open, med tre meget overbevisende runder og kamp om førsteplass. Dessverre en liten sprekk i finalen, men om formen holder vil han kunne være å finne høyt på listene også i år. Ellers vil nok denne turneringen heller preges av underdogs som kan overraske, vi kan nevne Leiv Aspen, Sindre Skippervik, Sølve Hatlen, Andreas Kråkenes, Fredrik Runsjø som bare noen av de vi tror kan være med å utfordre i toppen. 

I Dame er det vanskelig å sette pengene på noen andre enn Lydie Hellgren, som dominerte feltet i fjor. Hun har spilt seks av åtte PDGA sanksjonerte runder i år over egen rating, som viser at hun virker til å starte sesongen der den sluttet i fjor. Fortsetter det slik kan hun bli den første norske dame ratet over 900 før året er omme.

Kampen vil etter all sannsynlighet stå om andre og tredjeplass, der konkurransen er mye hardere. Hanna Hugosson har vært aktiv i år allerede, og startet sesongen med en solid andreplass i Spania Open. Hun ble en del av Team DGShop for 2018, en støtte som sikkert har hjulpet på selvtilliten også. Katarina Staalesen er også å forvente å blande seg oppi toppen, med en solid andre plass i Trønder Tour Stokkan Open og spill over rating.

Banen og arrangøren

Trondheim Frisbeeklubb seiler opp som en av de beste arrangørene for frisbeegolf turneringer i landet, og etter å ha søkt om tre turneringer har de fått to. TD Leiv Aspen er sågar primus motor for Trønder Tour, og man kan forvente seg en godt organisert turneringer.

Banen er en midlertidig bane satt på golfbanen til Molde Golfklubb, nemlig Eikrem Golfbane. Golf baner for frisbeegolf er ikke vanlig i Norge, med andre ord et ukjent terreng for mange. Det har vært mye regn i området også, noe som garantert vil slå ut i form av mye gjørme og andre utfordringer.

Banen er lang, på par 64 og hele 2673 meter. Kjennetegnet utover lengde er utfordrende kurvplasseringer som gir press på putt samt en del hazard og OB områder i fairway. Her vil det være en fordel med de som kan kaste langt, og som er presise i innspillene, spesielt på de lengre hullene.

 

Skroll til toppen