Mæland vil avgjøre norgescupen

Yngve Mæland fra Sandnes har vunnet de to første norgescupene denne sesongen, og før helgens tredje runde på Øverås er Mæland klar. – Jeg skal prøve å vinne på Øverås og avgjøre norgescupen denne helgen, men det er klart konkurransen og feltet er mye tøffere nå, og jeg har aldri spilt på Øverås før. Jeg ankommer vestlandet fredag morgen, sier Mæland til frisbeegolf.no.

Mæland føler at spillet sitter fint for tiden, og at han putter godt. – Dette er en annen type bane enn de to skogsbanene som har vært i de to første rundene. Det er lenger hull og mer OB. Så planen er å holde seg inbounds og å sette putter, sier Sandnes-spilleren.

Banen 
Øverås-banen er den lengste banen som spilles i årets norgescup, og er av høy europeisk klasse. Det er mye OB, mange høydeforskjeller, og det er vakkert og vindutsatt. Med vind er banen blant landets tøffeste, men til hlegen er det mest tjenlig diskgolfvær uten spesielle vindmengder. Banen kjennetegnes av flere tekniske og lumske par 3-hull i starten, før det fra hull sju braker løs med tøffe par 4-hull – senere også et par 5-hull. De 9-10 første hulla er helt like som under sommerens PCS Sula-open, mens det er kortet ned noe på «back 9» siden det er norgescup og femmergrupper. Det forventes en rundetid på i overkant av fire timer, og vi tror spill på banens par ( 62) vil være rundt 990 i rating. Banen vil skille enormt, og mye mer enn det de relativt kortere skogsbanene har gjort så langt i år.

Banekart finner du her: https://discgolfmetrix.com/manual/17917_CaddybokNC2021.pdf

Favorittene
I MPO er det fire-fem mann som peker seg ut. Mæland er nevnt, i tillegg har vi de to topprangerte spillerne i feltet Peter Lunde og  Knut Håland. Siden vi nå er ute av den dypeste skogen igjen og guffer på med litt lengde på kasta, tar vi med Morten Brenna. Sist ute blant favorittene er  Ståle Stai Hakstad. Vi er ganske sikre på at en av disse vinner – Hakstad vant sist det var norgescup på Øverås, og har dette som sin andre hjemmebane. Hakstad har vært en «slow starter» i år, og skal han henge med her tåler han ikke en dårlig førsterunde – det er bare tre runder.

I dameklassen er Anniken Steen en enorm favoritt, og vi tror hun innfrir greit. Steen har feid all motstand til side i år. Katarina Staalesen, Ingvild Hellem og Ingvild Lønvik tar de neste plassene, men rekkefølgen disse mellom våger vi ikke spå.

To x Øwre er favoritter blant den yngre garden, sammen med Hallvard Flatberg fra Trondheim, som har sterke resultater denne sesongen. Totalt 10 juniorer deltar. Masterklassen vinnes selvsagt (?) av baneeier og designer Sivert Øveraas, med Mats Bentzen som fremste utfordrer

Du kan søge turneringa her: https://discgolfmetrix.com/1605000


Skroll til toppen