Kristiansand Open

KristiansandOpenDenne helgen starter Norgescupen med Kristiansand Open og nesten hele norgeseliten er på plass. Første runde starter lørdag morgen og det avsluttes med finaler søndag ettermiddag. Følg med her for oppdateringer og resultater underveis.
Hurtiglinker: Resultater DSNResultater PDGA

Kristiansand Frisbeegolfklubb og Sukkevann Frisbeeklubb samarbeider om denne turneringen og de debuterte som NC-arrangør i fjor med stor suksess så det forventes en minst like bra turnering i år. I år ser været ut til å bli bedre også.

Som i fjor spilles det på 2 baner, Bølgane (Eg) og Sukkevann. Det er gjort noen endringer på banen siden i fjor, bl.a på grunn av nye regler fra PDGA. Dette gjelder ob-øya hull 10 på Bølgane og vannhullet hull 6 på Sukkevann. I tillegg er det noen endringer på Sukkevann: Det blir et nytt hull 10 slik at man unngår kryssing og får bedre flyt på runden. Den lange hull 14 er dessuten blitt 35 meter lengre og med en ny mando og annet snaks. Sweetspot nå er i området der gamle hullplassering var.

Fjorårets vinner Håkon Kveseth spiller ikke i år og kommer ikke til å bli sett så mye på frisbeeturneringer i år fordi han satser mye på sin hovedidrett spydkast. Derimot kommer både Øyvind Jarnes og Espen Møkkelgjerd som fikk hhv 2. og 3.plass i fjor. Regjerende Norgesmester Håland spiller ikke i Kristiansand i år heller. Naturlige favoritter utenom Espen og Øyvind er Andre Johnsen og Anders Nødland Danielsen som alltid gjør det solid i store Norske turneringer.

I dame-klassen stiller hjemmefavoritt  Lydie Hellgren som vant en knusende seier her i fjor. Norgesmester Sandum spiller ikke i Kristiansand i år heller så Lydie Hellgren er dermed en klar favoritt i år også. Men det må spilles på Lydie-nivå for bak kommer bl.a. Hanna Hugoson og unge lovende Katarina Staalesen som kan utfordre.

Masterklassene har rekord-deltagelse i år med 20 spillere i Master (over 40) og 9 i Grandmaster (over 50). Nivået i Master-klassen har heller aldri vært høyere enn nå med hele 9 spillere på 900+ i rating. Egil Sætren vant her i fjor og ser best ut på papiret så han er derfor en naturlig favoritt men her kan mye skje.

Skroll til toppen