Jevnt etter første dag av Skien Open 2016

Nest siste runde av Norgescupen er godt i gang, og til tross for litt fuktig morgen ble den en god dag i Skien. Det resulterte også i mye god kasting, og etter første dag i Skien Open er det likt i teten i både Open, Dame og Master.

I Open er det likt mellom Håkon Kveseth og Peter Lunde, der sistnevnte vant forrige NC og dermed fortsetter en meget sterk første sesong som Open spiller. Håkon Kveseth spiller sin første Norgescup for året, og gjør det med veldig solid spilling. Klubbkamerat Kasper Skovly klinket også til med beste runde, og kastet 49 på andre runde, som med hele 9 under par klatret flere plasser før finaledagen.

Jeg har spilt veldig bra og ryddig begge rundene, sjelden havnet i trøbbel og drivene sitter veldig bra. Hadde en kraftig smell på første runde som ødelegger en del, men klarer heldigvis å redde meg in igjen til en ganske god runde. Målet mitt til i morgen blir å sette flere putter innenfor sirkelen enn det jeg gjorde i dag, følte at jeg sløste bort for mange sjanser på det.

Peter Lunde – Skien Frisbeeklubb

I Dame er det likt mellom Lydie Hellgren og Hanna Hugosson, som spilte to identiske runder. Lydie vant her i 2012 og kjenner banen godt, men Hanna har hatt en god sesong så langt og ser ut til å kunne gi kamp helt frem til målstreken.

Juniorklassen er ledet av Knut Håland fra Langevåg etter en særdeles god andre runde, 8 under par. Dermed gikk han i en 11 kasts ledelse, som han nok vil gjøre sitt ytterste for å forsvare i morgen.

I Master ledet Halvor Kippe etter første runde, men ble tatt igjen på runde to og klassen ledes nå av av Knut Hummelvold fra Hamar og Erik Hammer Staalesen fra Sukkevann, begge på 115 kast. Innenfor fem kast ligger det dog seks andre, så ingenting er avgjort før siste dag.

Grandmaster ledes av Ole Tom Eriksen fra Lillehammer Frisbeeklubb som har en komfortabel 11 kasts ledelse på Roy Mikalsen.

Fulle resultater er allerede lagt ut på PDGA, bra innsats av arrangør.