Jarnes er kongen av Sverige

Norgescuprunde nummer tre ble nok en duell mellom Øyvind Jarnes og Knut Valen Håland som distanserte resten av feltet på monsterbanen i Ale.

Helt fra første runde ble det mer eller mindre klart at dette skulle handle om de to treningskameratene fra Sula, som også kjempet på tørre never i sist helgs Sula Open. Også da var marginen på ett kast. De to Langevåg-spillerne distanserte resten av feltet til de grader, og etter de to første rundene snittet Jarnes på 1037-ratet golf – og det med to straffekast etter å ha glemt å summere opp scoren etter runde en…Valen Håland fulgte like bak med 1030-ratet golf etter den første dagen.

Vi har leita litt i arkivet på pdga.com, men ikke klart å finne sist gang det var så høyt nivå i en norgescup der oppe i toppen. Det nærmeste vi har funnet er Håkon Kveseth sin 1024-golf på Hamar tilbake i 2016 da han vant turneringa med 13 kast.

«Swing of things…
Finaledagen startet med at Håland tok fire kast på Jarnes i runde 3, og gikk derfor inn i finalen med en ledelse på akkurat de to kasta Jarnes fikk i straff for matematikkslurvet etter runde 1. Finalen bølget frem og tilbake, men da Håland misset sin putt på hull 9, og Jarnes banket inn sin, vant Jarnes med det ene nødvendige kastet.
– Dette ble en intens finale der det som var bra var veldig bra, mens det som ikke var bra var elendig, uttalte Jarnes i kjent stil etter triumfen.

På tredjeplass kom Håkon Kveseth som spilte en meget sterk finale og til slutt ble kun fem kast bak Jarnes.

Festet grepet
Med dette tok Jarnes nok en seier i norgescupen – han står nå med to seire og en tredjeplass og har festet et solid grep om årets sammenlagtseier. Kveseth er nummer to, Håland tre og Sindre Roar Fosse nummer fire etter tre turneringer.

Kun fire spillere maktet å spille under par på denne klassebanen i Ale – ikke overraskende var dette Kveseth, Lunde, Håland og Jarnes som la de andre i norgeseliten langt bak seg.

Overlegne seire i dame og master
I dameklassen vant Lykke Sandvik overlegent. Ni kast var hun foran Katarina Staalesen i det som var en turnering med kun fire spillere til start. Sandvik spilte godt over sin egen rating gjennom hele turneringa og fikk god kontroll på Staalesen i løpet av runde nummer to, mens de spilte likt i finalen. Linn Marita Eikrem tok en klar tredjeplass.

Torleiv Guntvedt vant masterklassen i suveren stil med hele 15 kast og hadde blitt nummer 10 i åpen klasse med sine 229 kast. Roger Neskvern ble nummer to,mens Odne Lyngstad knep tredjeplassen.

Grandmaster vant Knut Hummelvoll etter en jevn batalje mot Egil Sætren, mens juniorklassen, som også hadde fire deltakere, ble vunnet av Morten Kristiansen.