Intervjuserie: Back Nine

Ettersom diskgolf blir mer populært i Norges land, øker behovet for å få utstyr rundt i landet. Fra tiden Sunesport var eneste utsalgssted i Norge, frem til dags dato, har det skjedd mye. For ikke å snakke om hver enkelt butikk sitt kall til å utvide diskgolf lokalt. De neste dagene kommer en presentasjon av hver enkelt diskgolfbutikk i landet. I dag: Back Nine

Hvordan vil du introdusere shopen deres med en setning? Få med sted, lokaler, nettbutikk o.l.

  • Back Nine er en fysisk disc golf proshop som befinner seg i skogvegen 41 på Hamar, som fører ett bredt utvalg av disker samt relatert tilbehør.

Hvordan har 2018-sesongen vært for dere?

  • Jeg åpnet proshopen 27.mai 2018, så dette har vært mitt aller første år, og jeg har storkost meg! Jeg har blitt kjent med masse nye mennesker, vært involvert med de lokale klubbene og var så heldig å få NM på Stovner i år. Det har vært en veldig gøy og lærerik reise så langt.

Har dere noe spennende for 2019-sesongen som dere ønsker å dele med folket?

  • Det er absolutt mye spennende i vente! Men det er ett stykke igjen enda, og jeg vil holde kortene litt tett inntil brystet foreløpig til ting er mer spikra. Men kan si at jeg ønsker og være mer involvert i det lokale miljøet samt videreutvikle proshopen i en positiv retning. Det er så utrolig mange muligheter i og rundt denne sporten, at det er mer nok å holde fingrene i.

Hvordan bidrar dere inn i lokalmiljøet per dags dato, og hvilke planer har dere for videre arbeid inn mot frisbeemiljøet både lokalt og evt. på landsbasis?

  • I år har jeg vært mye involvert i de lokale klubbene gjennom ukesgolfer, klubbmesterskap og lokale turneringer, både som proshop og som bl.a. sponsor ved premieringer. Jeg har også bistått med en del veiledning, introdusert nye spillere for sporten og vært med veldig mange på sin aller først disc golf runde. Videre har jeg utrolig mange planer og ideer, men det som kanskje står helt øverst på lista er å utvikle en økt interesse blant barn og ungdom. De er tross alt sportens fremtid. Derfor ønsker jeg å starte ett samarbeid med skolene i landet om å jobbe mot å gjøre disc golf til ett aktivitetstilbud på og rundt skoleområdene på lik linje som f.eks. basketball eller huskestativ etc. Det å sette opp en kurv (eller ti) og at skolene har utstyr til bruk tror jeg vil hjelpe til og synliggjøre sporten betraktelig.

Nevn en disk, et tilbehør, eller noe annet som norske frisbeegolfere ikke har i bagen sin som ene og alene gjør at vi henger etter på verdensbasis.

  • Kjøpevillige og utstyrsfriker som vi nordmenn er, så vet jeg ikke om det er disker eller tilbehør som gjør at vi henger etter på verdensbasis. Jeg tror de fleste av oss har tilgang til mer enn vi trenger for og hevde oss. Det vi gjerne kunne fokusert mer på er flere baner og høyere banestandard her til lands. Det kommer flere og flere baner opp i høy hastighet, men jeg skulle gjerne sett flere baner av høyere kvalitet som virkelig utfordrer oss både på lengde, teknikk og presisjon.

Herlig start på serien her i dag, altså. Takk til Back Nine for svar. Vi kjører nordover om et par dager, og kommer da med intervjuet av Frisbeebutikken.

Skroll til toppen