Frode Karlsen vant Tønsberg Open

Sist helg ble det spilt andre runde av turneringsserien Kysttour som består av 4 endagsturneringer langs sørøstkysten i løpet av sesongen. Denne gangen var det Tønsberg som arrangerte. Første runde av kysttouren ble spilt i Arendal og ble vunnet av Andre Johnsen fra Skien. Denne gangen var det Tønsbergs Frode Karlsen som dominerte på hjemmebane. Skien sikret 2. og 3.plassen med Marius Christensen og Andre Johnsen som leder sammenlagt etter to turneringer.

Tønsberg Open

Turneringen Tønsberg Open har lang tradisjon med årlige store turneringer. De har arrangert norgescup hvert år siden 1998 hvor flere av de var NM. Men i 2010 og i år ble det ikke søkt om norgescupstatus fra Tønsberg. De holder likevel den tradisjonsrike turneringen Tønsberg Open men nå i litt mindre skala og som en-dags turnering.

Følgende rapport er klipt fra hjemmesiden til Tønsberg Frisbeegolfklubb:
Til tross for en ganske skremmende værmelding så dukket det allikevel opp 40 spillere for å være med på Tønsberg Open. Første runden ble spilt med en del regn og vind, men det forhindret ikke de beste å gå relativt gode runder allikevel.

Opptellingen i pausen viste at Marius Christensen fra Skien ledet foran Frode Karlsen og Andre Johnsen (også fra skien) i Openklassen. Like bak der igjen så lå Øyvind Haraldsen og Terje Rensvold. Bare 3 kast skilte de 5 beste etter første runde. Etter en fin pause med grilling så ble andre runden gjennomført i noe bedre vær. På denne runden så viste Frode de andre hvordan det egentlig skal kastes , med en god 51 runde. Skal forøvrig sies at Marius hadde en fantastisk start på runden med haugevis av birdies, men fikk det litt tyngre på slutten av runden.

Så etter nok en opptelling, så viste det seg at Frode hadde en god ledelse før finalen. De andre som fikk en plass i finalen, var de tidligere nevnte, Marius, Andre og Terje. Finalen ble aldri skikkelig spennende, da Frode spilte solid og vant relativt enkelt foran Marius og Andre.

Det ble spilt også i 2 andre klasser. Masterklassen ble vunnet av Ansgar Sivertsen foran Tor Laudal og Arne Furre. I nybegynnerklassen ble det Tønsbergbergspillere på første ( Aksel Høst Eriksen ) og andre plass (Ole Martin Sakrisvold). Tredjeplassen gikk til Ørjan Grandal fra Arendal.