Daniel Myrrusten – heltidsspilleren!


Vi fortsetter spalten «plastpraten» med Daniel Myrrusten som er Norges eneste spiller som bedriver frisbeegolf på heltid. Han er altså forpliktet til å bruke all sin tid på frisbeegolf gjennom skolegangen – for et herlig liv. Unge Myrrusten har vunnet flere NM-titler som junior – men neste år venter openklassen. Tar han steget?

Fullt navn?

Daniel Myrrusten
Klubb?
Stovner Frisbeeklubb, skifta fra LIDL i sommer.
Sivil status? Barn? Spiller dama di?
Singel, men på jakt…
Når begynte du å spille – og hvorfor?

Begynte å spille diskgolf i 2005. Var ferdig med fotballtrening og var på vei opp i garderobene. Der stod Jostein på hull 15 og spurte om jeg ville prøve. Etter det ble jeg hekta. Jostein Håland er vel den personen jeg kan takke for at jeg er der jeg er i dag.
Sportslige meritter?
1.plass NM 2006, 2.plass NM 2007, 1.plass NM 2008, 2.plass NM 2009, 2.plass NM 2010, 1.plass Sula Open Eurotour 2010, 1.plass NC sammenlagt 2008, 52.plass Skellefteå Open 2008, 5.plass Stockholm Open 2008
Hva har du i bagen?
2 glow aviarer, 3 rocer, 4 KC Pro aviarer, 4 teebird, 3 striker, ESP Nuke, Vision (Roller), Champ. Leopard, Champ. Wraith.
Sportslige mål for årene framover?
For 2011- sesongen har jeg satt meg disse målene: være i tre Norgescupfinaler og topp 6 i NM. Topp 35 i Copenhagen Open. Jeg har også et mål om å bli en generelt bedre spiller og få vekk unødvendige feil i spillet mitt.
Favorittbane – hvilken?
Jeg har spilt på en del baner, men på toppen blir det vel Skellefteå. Det er en opplevelse for livet å spille den banen.
Hvordan trener du?
Dette året går jeg toppidrett på Rønningen Folkehøyskole i Oslo. Det innebærer at jeg får være heltids diskgolf-spiller et helt år. Jeg trener styrke på Olympiatoppen hver morgen med instruktører som veileder meg hele tiden. Jeg har også fått tilrettelagt et program som er rettet mot musklene jeg bruker når jeg spiller diskgolf. Hver dag 1300-1500 har jeg en egentreningsøkt der jeg trener putt, innspill og drive. Jeg skriver også treningsdagbok hver dag der jeg logger alt jeg har gjort. På den måten kan jeg forbedre meg ved å se hvor jeg bommer og hvor jeg treffer osv… På kvelden spiller jeg ukesgolfer rundt om i Oslo mandag-torsdag.
Har du noen konkurransetips å dele?
Hehe… Tja. Spill ditt eget spill, og ikke tenk på andres spill. Går det gale på et hull, prøv og glem det og spill videre som det ikke har skjedd. Jeg tror også at selv om det går dårlig, og man klarer og glede seg over enkelte kast innimellom, så har det mye og si på helheten. Jeg tror også at det å være positiv spiller en stor rolle i en gruppe. Sett dine egne mål og spill for å oppnå dem. Har du gjort ditt beste, er det ingen som kan si at du var dårlig.
Største sportslige opptur?
Det må være når jeg vant NM i Arendal i 2006. Min første frisbeesesong. Jeg husker før konkurransen at jeg var veldig nervøs og spent på hvordan det ville gå. Store navn som Magnus Petersen skulle være med, og jeg var liksom en outsider fra Sula. Men jeg vant, og det gav meg en enorm motivasjon videre til å fortsette med frisbee. En annen opptur var når jeg fikk spille i Skellefteå. Jeg kommer nok aldri til å glemme den banen og hvordan alt opplegget var rundt. Det var veldig stort for meg.
… og største nedtur?
Hmmm, største nedtur… Den var vanskelig. Jeg hater å tape, som de fleste vil jeg tro. Jeg vil kanskje si at NM i år har vært min største nedtur. Jeg og Håvard Frøysa knivet gjennom hele turneringen. I finalen ledet jeg med to kast før hull 16, også bommet jeg den porten 4 ganger. Hodet mitt knakk i to biter som et surt eple. Jeg har hatt mareritt om det hullet et par ganger. Men jeg unner Håvard seieren og han fortjente det. Neste år spiller begge open, så det blir veldig spennende.
Mest minneverdig kast noensinne?
Det er så mange at jeg ikke klarer å velge. Neida.. Det er noe som kommer opp i hodet mitt, når vi var på EM i Tyskland. Det ene hullet i dalen, 300-400m i kraftig nedoverbakke. Det å stå på teen og se disken fly lenge og sykt langt, er noe jeg virkelig anbefaler. En sinnsyk følelse å parkere det hullet.
… og verste kast noensinne?

Det første som kommer i minnet, er da jeg skulle putte på et hull i Frankrike i år. Jeg drivet meg opp, kanskje 8 meter fra kurven. Så skulle jeg putte, glemte å ta vekk pekefingeren, og plutselig hadde jeg kastet meg 10 meter rett ut venstre. Følte meg ganske dum der jeg stod…
Noe å tilføye?

Tja. Gleder meg til sesongen 2011. Håper det også blir mange nye ansikter å se på baner rundt omkring. Men husk: frisbee er bare gøy! (i alle fall litt…)

Skroll til toppen