Christian Sandstrøm vant Sula Open

Etter en meget spennende finale var det til slutt Christian Sandstrøm fra Sverige som vant Eurotour Sula Open 2011. Karl Johan Nybo fra Danmark kom på en god 2.plass ettter å ha ledet størsteparten av turneringen. Det ble også en meget spennende finale i dameklassen mellom Lydie Hellgren og Camilla Jernberg som til slutt gikk i favør Lydie.

Sandstrøm og Nybo dominerte

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle kjempe om 1.plassen i openklassen. Sandstrøm og Dybo kjempet side om side helt fra første runde med resultater som var i en helt annen klasse enn resten av feltet. Etter 3 solide runder av de begge på runder mellom 55 og 57, var det helt likt når finalerunden startet søndag formiddag. Ledelsen vekslet flere ganger underveis og var ikke avgjort før de 2 siste hullene. Sandstrøm vant til slutt med bare 2 kast etter å ha gått på en 54-runde (-9) som også er ny banerekord.

Jevn kamp om 3.plassen

Kampen om 3.plassen var derimot dominert av norske spillere. Storfavoritten Espen Møkkelgjerd var hele tiden et hestehode forran de andre konkurrentene og ledet med 5 kast på resten av feltet før finalerunden. Men en runde på 66 var ikke godt nok til å holde feltet av sultne norske spillere bak seg. Han måtte til slutt dele 3.plassen med Daniel Myrrusten som kom bakfra med en 61.runde. Den andre lokal-favoritten Jostein Håland kom også sterkt på slutten og havnet på 5.plass, kun et kast bak og med en sisterunde på 59. Den bør nevnes at Jan Roger Husebø spilte en meget bra sisterunde på 56 og klatret til en delt 8.plass.

Thriller i dameklassen

Europamester Camilla Jernberg fra Sverige tok tidlig ledelsen i turneringen og bare økte ledelsen fra runde til runde – helt til finalen. Det var Lydie Hellgren som lå på en stabil 2.plass underveis og det så aldri ut til at hun skulle ha sjans på å true Camilla i toppen men noe skjedde i finalen. Camilla ledet med 12 kast på Lydie før siste runde. Lydie gikk en stabil og god finalerunde på 71 men Camilla gikk generelt dårlig nesten hele veien og spesielt på hull 15 dro hun på seg 5 ekstra kast pga OB’er på et hull hun pleier å ta på par. Det var akkurat det som skulle til for at Lydie kunne ta igjen og rykke ifra med en seier på totalt 6 kast foran Camilla.

3. plassen gikk til Sofie Sandstrøm som måtte kjempe for å holde Sigrid Sandum bak seg i en jevn kamp om 3.plass. Sigrid fikk dermed 4.plass i dameklassen. Det var 11 damespillere som stilte til start denne turneringen.

Sterk Masterklasse

Det var spesielt 2 master-spillere som hevdet seg stort hele turneringen. Simon Feasey fra New Zealand og Derek Robins fra Storbritania spilte meget bra begge to hele veien men Simon var hakket bedre og vant til slutt med god margin på 8 kast foran Derek som kom på en klar 2.plass. Begge to spilte faktisk så bra at de hadde havnet på hhv 3.plass og 4.plass i openklassen. Beste norske master ble Rune Kvåvik på delt 7.plass.

Norsk seier i Juniorklassen

Andreas Askeland tok tidlig grep og ledet juniorklassen hele veien. Til tross for en litt dårligere finalerunde av Andreas og en meget god finalerunde av Markus Myrrusten på 65, holdt det til en klar seier for Andreas. Markus Myrrusten kom på en god 2.plass og Øyvind Jarnes tok 3.plass.

Finalen på twitter

Arrangøren opprettet en twitter-konto for turneringen som ble flittig oppdatert fra ledergruppa under finalen. Det ble tilsammen kvitret over 130 oppdateringer med resultater, statuser, bilder og videoer under hele finalen. Det var en stor suksess og meget bra jobb av arrangøren for de av oss som ikke var til stede. Oppdateringene kunne leses på twitter.com under #SulaOpen2011 og var også plassert sentralt på forsiden av frisbeegolf.no slik at alle kunne følge med på spenningen. Dette har aldri vært gjort tidligere under en norsk turnering og vi håper flere arrangører kopierer denne ideen til sine turneringer, gjerne for hele turneringen, ikke bare finalen. Det er også åpent for at hvem som helst kan tweete oppdateringer på denne twitter-kontoen, ikke bare arrangøren. Takk til Bjørn Endre Helgesen som tweetet så ivrig under finalen i dag 🙂 Finale-oppdateringene kan fortsatt leses i sin helhet her: http://twitter.com/#!/SulaOpen2011

Longest Drive

Det ble arrangert “longest drive” konkurranse på lørdag. For herrene var dette på hull 17 (162m) som i fjor. Verdensrekordholder i lengde, Christian Sandstrøm, vant denne soleklart med et kast som havnet ca 20m fra kurven! Lydie Hellgren vant longest drive for damene på hull 1.