BigSexy…og Jarnes

European Open 2019 braket løs i dag – og for en dag vi fikk i Finland!

«BigSexy» kaller de seg i kommentaturbua. I morgen møter de Øyvind Jarnes.

European Open, en av tre majorturneringer i 2019, og som spilles på fryktede «The Beast» i Nokia, braket løs i dag med alle de beste diskgolferne i verden tilstede.

Men også seks nordmenn er tilstede: Katarina Staalesen ( som fikk wild card og plass i turneringen som eneste norske kvinne), samt Ole Einar Aasheim, Andreas Havnegjerde og de tre topprangerte spillerne i Norge som også er nummer 1,2 og 3 i norgescupen: Håkon Kveseth, Knut Valen Håland og Øyvind Jarnes.

Banen The Best» er en massiv par 64-bane, der hver eneste birdie man får kan omfavnes som et nyfødt barn – det finnes rett og slett ingen enkle hull, og på hvert et eneste at av dem kan selv den beste få problemer.  At «The Beast» kan bite så vi også i dag, der verdensklassespiller Kevin Jones plutselig satt igjen med en «snømann» på hull 18, og der en spiller som Philo Braithwaite tikket inn på bare pluss 1…

Jarnes banket til
Øyvind Jarnes var den siste nordmannen som startet i dag – og han var i gruppe med selveste James Conrad – amerikaneren som kanskje er verdens beste til å kaste en putter. Disse to spiste seg stadig vekk opp på resultatlistene, og Jarnes endte til slutt på en sterk 10.plass etter et sterk birdie på hull 18 – en rating på over 1040 og minus sju på runden.

Det betyr at vi får litt av en gruppe i morgen med Nate Sexton, James Conrad, Øyvind Jarnes og Jeremy Koling. Denne filmer vi selvsagt «FB-live» klokka 12:40 norsk tid! 

Knut Valen Håland fikk en svært tøff start i sin «Beast-debut» – og lå hele tre over par etter etter fire hull. Han spilte deretter mer eller mindre prikkfritt og kom seg inn til fire under par – ratet til rundt 1020. «Mini» Hvanegjerde, som også debuterte  i denne turneringa, spilte stødig og trygt hele runden – og tikket inn på tre under par. En av få spillere – om ikke den eneste, med 100 prosent treff på putting innenfor sirkel 1 og 2.

Kveseth startet bra – hadde et tøft midtparti og måtte notere en runde på pluss 1, mens Aaasheim endte på pluss fire. Staalesen endte på pluss 14 – ratet til nøyaktig 888.

Resultater og starttider for dag 2 her: https://www.pdga.com/tour/event/38397


Skroll til toppen