Anders vant Stovnerputt-thriller

Anders Danielsen Stovnerputten
Anders Nødland Danielsen fra Ekeberg vant med knepen seier årest Norgescup nr.2, Stovnerputten. Espen Møkkelgjerd tok 2.plass et kast bak og Frode Karlsen kapret 3.plass. Abbi Nilssen vant dameklassen etter 3(!) runder med sudden death for de 3 beste spillerne etter 3 runder. Aldri før har en norsk damefinale vært så jevn og spennende i toppen! Begge finalene hadde en utrolig jevn, spennende og nærvepirrende avslutning til siste hull.
Resultater DSN   Resultater PDGA   Bilder

124 spillere deltok på årets Stovnerputten og banen på stovner var i bedre stand enn noen gang før. For anledningen var alle kurvene pyntet med eksklusive toppkanter med Stovnerputten-logo noe som man tidligere kun har sett på store utenlandske turneringer som USDGC. Alt lå an til en perfekt turnering, helt til regnet kom. Det regnet mye på fredag og gjorde banen veldig våt. Det regnet også store deler av 1. og 2.runde på lørdag og deler av banen ble litt glatt og gjørmete. Det regnet også mye for de første gruppene som gikk ut golfstart på søndag men ga seg før de siste og beste gruppene som skulle starte finalerunden rundt kl.13.

Thriller på siste hull i Open

Alt var åpent og spenningen stor når finalegruppa kom til siste hull 18 i finalen. Da hadde nettopp Espen Møkkelgjerd i 2.gruppa gått utrolige 51 kast på sin siste runde og lå an til å kunne hevde seg helt i toppen sine 165 kast. Hele finalegruppa fikk vite dette når de sto på tee 18 og scoren deres var da: Anders Haugen 161, Anders N Danielsen 162 og Frode Karlsen 163. Alle disse tre hadde dermed en reell mulighet til å ta seieren, eller miste den til Espen. Frank Wulff har 164 og må prøve å sikre en god plassering noe han klarer bra med en tre’er og sikrer 4.plass. Akkurat som den dramatiske avslutningen på Oslo Open i fjor sto det om å takle den fryktede hull 18 på best mulig måte. De fleste av disse spillerne kan enkelt sikre en tre’er ved å spille safe på høyre fairway, men igjen ble alle presset til å prøve seg på den vanskelige og risikable birdien mot den trange fairwayen inn mot kurven på venstre side.

Anders N Danielsen på 162 kastet først og måtte ha birdien for å ha sjans på seier. Han går hyzer og treffer rett til høyre for kurv men den triller ned på baksiden, triller ut i OB, tar en sving rundt og triller inn igjen på god side. Noen få meter fra kurv (Se artikkelbilde). Frode Karlsen med 163 kast ser antagelig at vinnermuligheten er borte og safer på den store  fairwayen til høyre for en tre’er. Så er det Anders Haugen som leder med 161 kast. Han er nok ganske sikker på at Danielsen setter birdien og ser ingen annen mulighet enn å også prøve seg på en birdie for å ta seieren. Han går rett fram mot kurv men disken blir lav og treffer rett på oversiden (god side) av OB-grense rett under kurv men sklir ned den bratte skråningen og stopper rett nedenfor grensa. OB! Nytt forsøk med hyzer går også ut på baksiden og Haugen er helt ute av pallen. Han får en 8 og havner på delt 5.plass med Carlos Rio. Anders N Danielsen trenger nå bare å sette putten for å vinne foran Espen og går for nettopp det. Putten sitter og seieren er i boks for Danielsen.

Skroll til toppen