Ballerud Mixed Pargolf vunnet av Trude og Roger

Tirsdag og Onsdag kveld ble det spilt «Mixed Par»-turnering på selveste Ballerud Golfklubb http://www.ballerud.no/ i Høvik som er en flott ballgolfbane. Dette er andre året på rad at Bærum Frisbeeklubb arrangerer denne originale formen for pargolf hvor alle par må bestå av en gutt og en jente. Arrangementet er et rekrutteringstiltak for jenter og hele feltet med 18 gutter og 18 jenter ble fylt opp. Godt gjort av arrangøren å få til dette. 6 av de 18 jentene var nybegynnere som kun hadde prøvd å kaste bittelitt før turneringen. Spillere som har deltatt på dette tidligere skryter veldig av opplevelsen med å kaste på en flott og preparert ballgolfbane. Det ble spilt 2*9 hull begge kveldene etter at ballgolfen var ferdig.

Reglene

Alle par må bestå av en gutt og en jente. Det er dametee (kortere distanse til kurv) på mange hull. Pargolf-reglene ble spilt slik:
Første kveld: «Best shot» – regelen er at damenes utkast skal gjelde på 5 valgfrie hull av 9 i runde 1a og 4 valgfrie hull av 9 i runde 1b.
Andre kveld: «Alternate shot» – kaste annenhver gang uansett på runde 2a og 2b.

Resultater

Etter to dager og 4*9 spilte hull i varmt og fint sommervær var det Trude Simensen og Roger Neskvern fra Stovner som vant turneringen med 111 kast. De ledet også etter dag én og «best shot» med bare et kast foran Linda Wulff (Stovner) og Per-Marius Myrland (Pancake) som til slutt endte på 2.plass, totalt 2 kast bak vinnerne. På 3.plass kom Kate Brandal og Carlos Rio fra Pancake med 116 kast. Fjorårets vinnere Abbi og Jonathan holdt ikke helt inn i år og havnet på 8.plass.