Carlos Rio vant Arendal Open

Totalt 109 spillere deltok på helgens norgescup-turnering i Arendal. I motsetning til i fjor var det heldigvis opphold og fint vær hele helgen. Dette er 8. året på rad at Arendal arrangerer norgescup, hvorav halvparten har hatt NM-status, men det hadde de ikke i år. Nesten hele norgeseliten var samlet og det ble et spennende oppgjør i openklassen helt til siste hull før en vinner kunne kåres. Det var til slutt regjerende norgesmester Carlos Rio som dro seieren i land, slik han også gjorde på samme sted i fjor. Dameklassen ble dominert av en meget sterk Lydie Hellgren som ser ut til å være i meget bra form for tiden.

Spennende og jevn finale

Etter en meget spennende og jevn finale på 9 hull var det til slutt den eldste og mest erfarne Carlos Rio fra Pancake som taklet presset best og vant med 1 eller 2 kast forran klubbkamerat Magnus Petersen. Det var forøvrig Carlos som også vant Arendal Open i fjor og ble norgesmester 2010. Carlos ser ut til å vinne overalt der han deltar for tiden og viser hvorfor han er regjerende norgesmester og den mestvinnende norske frisbeespilleren gjennom alle tider. Vi gratulerer Carlos med nok en norgescup-seier, den 56. totalt.

Magnus spilte en god finale og klatret seg til slutt opp til 2.plass. Magnus har enda ikke klart å vinne en norgescup etter at han ble openspiller for et par år siden men han ligger ofte helt i toppen så vi venter bare på dagen det kommer til å skje. Denne gangen var det veldig nære. Både han og Carlos spilte bedre og bedre for hver runde og klatret dermed litt etter litt mot toppen. Noen spillere er tydelig best under press mot slutten, mens andre spiller tydelig best i starten før alvoret er for tyngende. Her gjør pancake-spillerne det best under press.

Anders Danielsen fra Ekeberg som ledet etter dag en, kom til slutt på 3.plass og leder dermed norgescupen sammenlagt etter 2 turneringer ettersom han har en 2.plass fra Bergen. Anders har i år for alvor tatt steget opp i norgeseliten etter visstnok mye trening siste året. Det er bare et tidsspørsmål før den første seieren i norgescupen kommer fra Anders.

Øystein Lund Carlsen fra Bærum ledet så vidt før finalen startet men midtveis i finalen begynte feilene å komme og han tapte mer og mer til resten av gruppa. Det endte til slutt med en duell på siste hullet om 3.plassen mot Anders men også den kampen endte med tap. Dermed måtte Øystein til slutt nøye seg med en 4.plass i denne omgang. Dette er derimot det beste Øystein har prestert siden 3.plassen i NM for 2 år siden så kanskje er det en stigende formkurve vi ser fra den erfarne Carlsen.

Lydie Hellgren suveren

Lydie Hellegren var i en egen klasse i dameklassen. Hun spilte meget godt gjennom hele turneringen med resultatene 70, 63 og 66. Hun vant til slutt med 30 kast forran 2.plass. Kampen om 2.plassen var en spennende duell hele veien mellom Linda Emanuelsson fra sverige og Linda Wulff fra Stovner. Det var til slutt Linda Wulff som spilte best av de to i finalen med en meget solig 9-hulls runde på 34 og tok dermed 2.plassen med 6 kast forran Emanuelsson.

Ansgar best av de eldste, Ørjan best av de yngste

Ansgar Emil Sivertsen fra Arendal vant suverent klassen Grandmaster med et resultat på 214 som også ville ha vunnet mastersklassen eller kommet på en 17.plass i open.

Ørjan Grandal, også fra Arendal, var eneste spiller i juniorklassen, mens kun tre spillere spilte i klassen yngre junior. Totalt sett av disse 4 var Ørjan best med 247 kast på 3*18+9 hull, 8 kast bedre enn beste yngre junior. Vi håper å se flere juniordeltagere enn dette i norgescupen framover.

I klassen viderekommen vant Eirik Groa fra Skien med 241 kast. I klassen nybegynner vant Jan Henning Gustavsen, også fra Skien, med 271 kast.

Ansgar og Jostein beste par

Pargolfen på fredag kveld ble vunnet av Grandmaster Ansgar Sivertsen og Jostein Håland med 47 kast. Andreplassen gikk til lokalspillerne Ståle og Mats på 49. Deretter fulgte Stovnerparet Espen og Frank, samt Pancake-paret Carlos og Magnus på en delt 3.plass med 51 kast.

Live oppdatering fra finalen

Det ble twitret fortløpende oppdateringer fra openfinalen på twitterkontoen @ArendalOpen2011. Takk til arrangøren som holdt verden oppdatert hull for hull under den spennende finalen. Dette er forøvrig en twitterkonto opprettet av frisbeegolf.no og som kommer til å endre navn ifbm den aktuelle turneringen det skal oppdateres fra og som alle turneringer kan bruke hvis de ønsker det. Sula Open var først ute med å gi oppdateringer på denne måten og vi håper dette er en trend som kan fortsette i framtiden.

Bilder

Jostein har tatt noen bilder som er lagt ut på frisbeegolf.no’s picasa-album. Vi oppfordrer flere til å legge bildene sine fra helgens turnering her. Send en e-post til oss så får du tilsendt påloggingsinfo. Bildene finner du her: https://picasaweb.google.com/116816009364821268097/ArendalOpen2011#